Wilujeng sumping di Sichuan Hengkang Science and Technology Development Co., Ltd.

Sateuacan seueur jalma nampi shot katilu, peringatan énggal ti CEO Moderna sumping ka dieu. Anyar-anyar ieu, anjeunna nyarios sacara umum yén efektivitas ubar bakal turun kana waktosna, jalma-jalma peryogi dosis kaopat dina usum gugur pikeun ningkatkeun panyalindungan.

Oikjon

Stephane Bancel nyatakeun yén jalma anu nampi jarum booster dina usum gugur kamari tiasa gaduh panyalindungan anu cukup ngalawan virus dina usum tiis ieu.

The omicron kacida nular ayeuna nyebarkeun global, kalawan lonjakan unprecedented dina inféksi.The tujuh poé rata-rata ngaleuwihan 574,000 per poé, nurutkeun Johns Hopkins University.

"Kuring yakin yén dina usum gugur 22 urang kedah janten booster deui. Salaku tambahan, sepuh atanapi individu anu ngagaduhan masalah kaséhatan poténsial kedah nampi jarum booster taunan dina taun-taun anu bakal datang. urang bakal kudu nahan eta ".

Data awal anu dikaluarkeun ku Moderna bulan kamari nunjukkeun yén 50 mikrogram jarum booster anu ayeuna disatujuan ngangkat antibodi ngahalangan inféksi omicron ku 37 kali sareng 100 mikrogram ku 83 kali. Data ti Inggris mendakan yén Moderna sareng Pfizer ngan ukur 10% épéktip pikeun nyegah gejala. inféksi, 20 minggu sanggeus dosis kadua.

Jarum booster 75% mujarab pikeun nyegah inféksi symptomatic dua minggu saatos suntikan jarum. Tapi pangaruhna mimiti turun saatos sakitar opat minggu, ngirangan efektivitasna ka 55% dugi ka 70% dina 5 dugi ka 9 minggu, sareng 40% dugi ka 50% saatosna. 10 minggu. Salian Moderna, CEO Pfizer ogé sacara umum nyarios minggu kamari yén jalma-jalma peryogi vaksin kaopat kusabab inféksi omicron, sareng kamungkinan langkung awal ti anu disangka.

Numutkeun kana panilitian anyar anu dikaluarkeun ku Institute of Clinical Evaluation Sciences (ICES), dua dosis vaksin moal eureun nginféksi varian Orikjon, malah ku dosis katilu, vaksinna ngan ukur 37 persen pelindung. pangaruh hébat dina ngurangan gering parna sarta maot.

Nanggepan kana data anu dilaporkeun antara 22 Nopémber sareng 19 Désémber 2021, ICES nalungtik efektivitas "vaksin ngalawan nginféksi Omilkjon atanapi Delta.

Dina kadali, 3.442 Omicjon positip, 9.201 Delta positip sareng 471.545 kasus négatip kapanggih katépaan.——-

Jelas ngora (rata-rata umur inféksi nyaéta 34,9 taun, négatip rata-rata 45 taun);

Leuwih gampang jadi lalaki;

Sakur komplikasi teu mungkin lumangsung;

"Geus ngalaman sababaraha tés sateuacan" kurang kamungkinan;

"Kurang kamungkinan parantos diuji positip";

"Kurang kamungkinan meunang vaksin flu dina dua musim flu munggaran.";

Inféksi leuwih gampang lumangsung engké dina periode ulikan (ie, pertengahan Desember);

"Kalayan dua dosis" leuwih gampang;

"Dosis katilu" kurang kamungkinan.

Panaliti ogé mendakan:

Umur rata-rata pasien omicron nyaéta 34, sacara signifikan langkung handap tina umur rata-rata pasien Delta, 43.

Éféktivitas vaksin ngalawan Delta turun terus kana waktos saatos dua dosis.Tapi tujuh dinten saatos dosis katilu vaksin mRNA, efektivitas vaksin pulih dugi ka 93%.

Dua vaksinasi henteu mungkin pikeun nyegah inféksi omicron.A dosis katilu nyadiakeun sabagian panyalindungan dina jangka pondok, tapi loba kurang éféktif batan panyalindungan ngalawan inféksi jeung Delta.

Tina 3.442 kasus omicron, 176 (5.1%) henteu divaksinasi;3102 kasus narima dua dosis vaksin (90,1%);Dosis katilu vaksin dikaluarkeun dina 164 kasus (4,8%).

Tina 164 jalma anu ngagaduhan dosis katilu, 90 persén ngagaduhan Pfizer sareng 10 persén modena.

The "beunghar" éta leuwih gampang meunang Omicron ti "miskin" - 11 persén di handap 20 persén panghasilan, dibandingkeun jeung 33,5 persén di luhur 20 persen.

Irung runny sareng nyeri tikoro sanés ngan ukur gejala umum tina Omicron.

The ZOEnovel Coronavirus Symptoms Study, aplikasi pelacak wabah anu dipimpin Inggris, parantos katalog 20 gejala umum inféksi sareng varian Omicron.Lima luhur nyaéta irung runny, nyeri sirah, kacapean, bersin jeung nyeri tikoro.Gejala sanésna kalebet batuk anu terus-terusan, sora serak, tiis, muriang, pusing, kabut otak, rasa bau anu teu normal, panon haseum, nyeri otot anu teu biasa, leungitna napsu, leungitna bau, nyeri dada, kelenjar ngabareuhan sareng mood low.

Runtuyan studi kapanggih yén varian Omicron sabenerna kirang virulent ti varian sejen, sarta laporan resmi munggaran di Inggris némbongkeun yén varian Omicron miboga 50% nepi ka 70% résiko rawat inap handap ti Delta.Pajabat kaséhatan Inggris parantos sababaraha kali nyarios yén tembakan booster tiasa nyegah inféksi sareng varian Omicron.

Pimpinan grup ZOE Claire, dosén senior klinis di King's College London.Claire Steves, diréktur kaséhatan Inggris, ogé ngadesek jalma-jalma di Inggris pikeun mastikeun yén aranjeunna nampi shot booster.Anjeunna nyatakeun yén data ti tim ZOE nunjukkeun yén ampir 50 persén kasus anu dikonfirmasi anyar mangrupikeun jalma anu nampi ngan ukur dua dosis vaksin.

Steve ngadesek ati-ati di Inggris dina sababaraha minggu anu bakal datang, ngingetkeun yén sistem kaséhatan parantos aya dina galur anu ageung sareng sésa Januari bakal janten ékspérimén.Anjeunna nyatakeun yén éta bakal jauh pikeun ngeureunkeun panyebaran panyakit upami sadayana anu layak ngagaduhan nembak booster, ngagem topéng, diuji sareng ngarékam gejala énggal.


waktos pos: Jan-10-2022